Valgfri undertekst

Hvordan slå på tekst?

Spill av innhold, og finn tannhjulet eller Innstillinger. Trykk på dette, og velg Norsk for tekst og Av for tekst av.

Se gjerne relaterte artikler for nøyaktig fremgangsmåte på de ulike plattformene.

Hvilke programmer vil ha valgfri tekst?

Alle programmer som er publisert etter 23. mars 2021. Dette gjelder både C More og andre leverandører, såfremt det finnes tekst til programmet.

Historisk innhold vil etter prioritet bli publisert på nytt med valgfri tekst, fremfor innbrent tekst.

Tekstes direktesendinger?

Direktesendinger er per i dag ikke tilgjengelig med tekst på TV 2 Sumo. Dette gjelder innhold som Nyhetene, Sporten, God Morgen Norge, Skal vi Danse, The Voice (livesendinger), og lignende.

Dette er innhold som livetekstes på lineær-TV, for seere med nedsatt hørselsevne.

Hvorfor er noen innslag på Nyhetene/Sporten tekstet likevel?

Nyhetene/Sporten vil tekste noen innslag, som typisk inneholder fremmedspråklig og/eller utydelig norsk tale. Disse innslagene vil da ha innbrent tekst, som vil si at man ikke kan slå det på eller av.

Hvordan skru på tekst permanent?

Appen eller nettleseren husker siste valg for om tekst er skrudd av eller på. Velges tekst vil dette være aktivt neste gang du starter avspilling.

Kan størrelsen på teksten justeres?

Nei, størrelsen er det ikke mulig å endre på, den følger en standard som er lik for alle våre apper.

Hvorfor ligger den valgfrie teksten oppå for eksempel engelsk innbrent tekst?

Innhold publisert før 23. mars 2021 vil tekstes på nytt etter prioritet, men inntil da vil eldre innhold ha dobbel tekst og dessverre noe redusert lesbarhet.

På Apple TV, iPhone og iPad kan vi dessverre ikke justere på plasseringen av tekst.