Slik ser du Premier League på TV 2 Sumo

Her har vi samlet informasjon om sending, rettigheter, tips til optimal kvalitet på sending, og annet praktisk vedrørende Premier League.

Hvordan se Premier League

Kamper du kan se direkte

TV 2 viser flere kamper direkte i løpet av sesongen. På lørdager kl 16:00 kan TV 2 selv velge hvilken kamp som skal sendes. Øvrige kamper som vises er de som velges ut som TV-kamper i England. Den siste serierunden vises alle kampene direkte.

Gå til tv2.no for å se oppdatert sendeskjema

Hvor mange kan se samtidig?

På grunn av rettigheter er ikke fotball (f.eks. Premier League og Champions League) inkludert i 4 skjermer. Premier League/fotball kan strømmes på 1 skjerm om gangen. Dette er begrenset per brukerkonto, og dersom flere ser på fotball samtidig vil du oppleve at avspilling avbrytes.
Om du har 4 skjermer inkludert i ditt abonnement, vil du kun kunne se fotball på 1 skjerm, og underholdningsinnhold/annen sport på inntil 3 andre skjermer samtidig.

Enhetsregistrering

Premier League-innhold krever enhetsregistrering på grunn av rettigheter.
Din enhet blir automatisk registrert når du spiller av Premier League-innhold, og blir liggende i enhetslisten inntil du eventuelt fjerner den.
Du finner oversikt og mer informasjon om dine registrerte enheter på tv2sumo.no -> Konto -> Enheter .

Pling under direktesendinger

16.00-kampen på lørdager som sendes gjennom henvisning går uten pling.

Kamper du kan se i opptak og reprise

Alle kamper som ikke blir vist direkte vil sendes senere på dagen i reprise på en av TV 2 Sport Premium sine kanaler. Du kan se sendeskjemaet til kanalene i vår TV-guide.

Det vil bli gjort et utvalg av rundens kamper tilgjengelig som opptak på TV 2 Sumo. Disse kampene blir lagt ut på TV 2 Sumo etter sperrefristen kl 23:00 på kampdagen.

TV 2 har rettigheter til å legge ut 29 av kampene et lag spiller i løpet av en sesong i opptak. Kampen er tilgjengelig fra den blir lagt ut og frem til neste runde starter, men ikke mer enn syv dager.

Se Premier League i utlandet

Du kan se Premier League i hele EU/EØS så lenge du har verifisert mobilnummeret ditt og en norsk adresse på din brukerkonto.

Hvorfor ikke alle kampene blir vist på TV 2 Sumo

Foran sesongen 2013/2014 innførte Premier League begrensninger i tilbudet til rettighetshavere i hele Europa. TV 2 og de andre rettighetshaverne må følge samme skjema som TV-kampene i England, og kan ikke vise mer enn en kamp om gangen. I tillegg kan TV 2 legge ut maks 29 kamper fra hvert lag i opptak. Dette er regler som er bestemt av Premier League og er utenfor TV 2 sin kontroll.

Fra og med sesongen 2019/2020 viser vi totalt 245 kamper og siste serierunde vises samtlige 10 kamper.

Kvalitet på sending

Alle livestrømmer er oppgradert per sommeren 2019.
Nå har alle strømmer en høyere bitrate, og vi tilbyr 50 FPS også på Smart-TV.
Noen eldre modeller av Samsung og LG sine Smart-TV er ikke kompatible med våre 50 FPS-strømmer. Derfor har disse plattformene blitt begrenset til å spille av den nest høyeste bitraten som har 25 FPS. Det har gitt en dårligere strømmeopplevelse for mange Smart-TV-brukere.

For å gi bedre flyt og mindre støy i bildet på tradisjonelle lineær TV-signaler, har både Samsung, LG og andre produsenter laget innebygde funksjoner i TV-apparatene sine. En del av disse funksjonene er ikke like godt egnet for strømming av innhold, og vil erfaringsmessig gi dårligere bildeflyt på Sumo. Vi anbefaler å teste med og uten følgende funksjoner for å se hva som gir best kvalitet på din TV:

Samsung: Motion Plus, MPEG-støyfilter, Auto Motion Plus, Digital støyfri visning
LG: Støyreduksjon, MPEG-støyreduksjon

Mer detaljer om hva disse endringene betyr, finner du på vår blogg.

Opplever du varierende kvalitet på sendingen

De store kampene som sendes på TV 2 Sumo, blir alltid sendt i to strømmer.
Èn strøm er via henvisning (klikke seg inn på kamptittel), og èn strøm sendes på den aktuelle kanalen (Meny -> Kanaler).

Henvisning finner du ved å velge kampen du skal se ved å klikke på den på fremsiden til TV 2 Sumo, eller ved å gå inn på kategorien "Sport" og finne den i oversikten der.

Den andre finner du ved å klikke på "Direkte-TV/Kanaler", og deretter velge kanalen som kampen sendes på.

Har du abonnementet Premier League og sport eller Total på TV 2 Sumo, så har du tilgang til direktekanalene TV 2 Sport 1-2, Sport Premium 1-2 og Manchester United TV. Disse finner du i Meny -> Direkte-TV/Kanaler.

Vi anbefaler alltid at du prøver å bytte mellom disse strømmene, for å se om du merker forskjell på kvaliteten du mottar.